donderdag 16 mei 2019

Dramales: een verhaal in foto's


Rarara... 

WAAR speelt het verhaal zich af, WIE spelen we en WAT gebeurt er? 


oplossing
WAAR? Een optreden klassieke muziek
WIE? 1 zanger(es) & 1 pianist
WAT? Een klassiek zangoptreden met pianobegeleiding. De pianist valt van de stoel. De zangeres zingt altijd maar hoger en hoger, pianist volgt haar en speelt steeds meer naar rechts op klavier, zangeres zingt heel hoog, pianist kan niet meer hoger op het klavier en valt naast de piano. 


oplossing
WAAR? Tennismatch 
WIE? 2 tennisspelers, 1 scheidsrechter, 1 poetsvrouw
WAT? Opwarming van de tennisspelers: 1 speler zet zich klaar met tennisraket, de andere is op zoek naar zijn/haar raket. Deze speler met tennisraket is ongeduldig, de andere vindt raket niet. De scheidsrechter kijkt rond en wijst naar een plek. Een huisvrouw (met schort aan) is met tennisraket matten aan het uitkloppen. 

oplossing
WAAR? In de klas
WIE? leerkracht, Kind 1 en Kind 2
WAT? Het stinkt in de klas. Leerkracht zet kind 1 op straf. Leerkracht heeft zelf een scheetje gelaten, maar geeft kind 1 straf. oplossing
WAAR? bij de tandarts
WIE? kind, ouder en tandarts
WAT? Tandarts werkt in de mond van het kind. Kind schreeuwt het uit van de pijn. Als tandarts met rug naar kind toe staat (om gereedschap te nemen) ‘knijpt’ het kind in het achterwerk van de tandarts. De tandarts schreeuwt het uit van de pijn, terwijl het kind snel weg loopt. 
oplossing
WAAR? Bij de kapper 
WIE? Kapper, klant 1 en klant 2 
WAT? Klant 1 is boos want kapper heeft verkeerde kapsel geknipt omdat klant 2 haar heeft afgeleid.

Geen opmerkingen: